+359 877 753 332 office@topparceli.bg

Не се колебай да ни потърсиш!

Лорем ипсум долор сит амет, цонсецтетур адиписцинг елит. Морби ферментум,

Контакти

+359 877 753 332 office@topparceli.bg

гр. София, п.к. 1527,
бул. княз Александър Дондуков 66

Последвай ни:

Предимствата на работата с агент на недвижими имоти при продажбата на парцел

Предимствата на работата с агент на недвижими имоти при продажбата на парцел - Топ Парцели>

Продажбата на парцел може да ви донесе много главоболия. Трябва да се справите с определянето на справедлива цена, проучването на пазара, обявяването, преговорите… А кой има време за всичко това? Агентите на недвижими имоти поемат всички тези отговорности в свои ръце. Разберете повече за техните предимства.

Експертиза и познаване на пазара: Топ предимства на агента на недвижими имоти

Продажбата на парцел може да ви се стори лесно, но всъщност, не е така. Агентът на недвижими имоти познава детайлно всички фактори, които влияят на цената. Той знае отговорите на всички тези въпроси. Дали е в близост до градски център, пътни артерии, атракции или индустриални зони? Какъв е достъпът до вода, канализация, газ, електричество, интернет? Каква е площта, релефа, наличието на залесена площ? Има ли ограничения за застрояване, защитени зони, екологични норми? Вие едва ли познавате всички тези характеристики.

Съвети от опитни професионалисти

Представете си, че искате да продадете парцел в покрайнините на града. Агентът ще ви издаде малки тайни, които не знаете. Например, че близостта до новоизграждащ се търговски център може да увеличи значително цената. Той ще ви помогне да позиционирате парцела си като атрактивна инвестиция за търговски вериги или складови бази. 

Без агент на недвижими имоти, може да не осъзнаете този потенциал и да продадете парцела си за по-ниска цена. За да ви убедим по -добре, в познанията на брокерите, ще ви дадем още един пример за продажба на парцел в земеделски район. Добрият агент на недвижими имоти ще ви информира за програми за субсидии, които могат да направят вашия парцел по-атрактивен за купувачи. Всички тези съвети ви помогат да постигнете най-добрата цена, да избегнете потенциални проблеми и да финализирате сделката безпроблемно.

Какво мога да очаквам от агента на недвижими имоти?

Маркетинг и реклама: Вашият парцел в най-добрата светлина

Продажбата на парцел не е просто една обява във вестника. Това е маркетингова кампания, която изисква професионален подход, за да привлече вниманието на правилните купувачи. Ето как ние от Топ Парцели превръщаме вашия парцел в звезда:

Заснемаме вашия парцел с дрон, за да покажем неговата красота и потенциал от високо. Създаваме и професионални снимки и видео, които ще подчертаят всички екстри в близост до имота. Нашите агенти на недвижими имоти акцентират върху всички предимства на парцела, които привличат потенциални купувачи.

Преди време предлагахме парцел в живописен планински район. Създадохме атрактивно видео с дрон, което включваше детайлни изгледи на имота от всички страни и близките обекти. Допълнихме представянето с идеен проект, който се вписваше съвсем на място във видеото. Допълнително акцентирахме на близката пътна мрежа и природни забележителности. Кампанията ни беше толкова успешна, че получихме множество запитвания от потенциални купувачи и успяхме да продадем парцела за рекордна цена.

Преговори и сделки: Помощ от агент на недвижими имоти

Агентите на недвижими имоти са експерти в преговорите и знаят как да постигнат най-добрата цена за парцел при продажба.

Умеят да преговарят чрез професионални методи, което ще ви помогне да избегнете капани и да постигнете желания резултат.

Юридическа експертиза

Освен умения за преговори, агентите са запознати и с юридическите аспекти на сделките с недвижими имоти. Те ще ви помогнат да разберете всички документи и ще ви съдействат за безпроблемно финализиране на сделката. Могат да ви консултират за данъчни аспекти, нотариални такси и други юридически въпроси. Умело боравят с норматвните разпоредби на ЗУТ, който определя процедурите за издаване на разрешителни за строеж, изискванията за застрояване

Ограничения и др. Както и ЗРСНИ, който регламентира реда за вписване на сделките с недвижими имоти в имотния регистър. Не се впускайте сами в лабиринта на преговорите и юридическите нюанси. Оставете тази задача на агента на недвижими имоти.

Спестяване на време и усилия: Фокусирайте се върху това, което е важно за вас

Продажбата на парцел може да бъде дълъг и изтощаващ процес.

Трябва да създадете обяви, които да публикувате в различни платформи, да контактувате с потенциални купувачи и да организирате срещи. Не можете да избегнете и водене на преговори с потенциални купувачи, за постигане на най-добрата цена. В същото време трябва да подготвите документи и разрешения, както и комуникация с нотариус.

Всички тези задачи могат да отнемат много време и усилия, с които може би не разполагате. Точно тук агентите на недвижими имоти са особено полезни. Организацията на всички огледи и преговори се поема от тях. Водят преговорите с потенциалните купувачи и се борят за най-добрата цена за вашия парцел. Цялата подготовка на документите също е в техните ръце.

Колко струва работата с агент на недвижими имоти?

Достъп до мрежа от купувачи: Тайното оръжие на агента на недвижими имоти

Продажбата на парцел може да се окаже трудна задача, освен ако не разполагате с широка мрежа от контакти. Традиционните методи за търсене на купувачи, като обяви в интернет не са достатъчно ефикасни. Агентът на недвижими имоти има възможност за директен контакт с инвеститори, строителни компании и други потенциални купувачи. Шансът да намери купувач, който е готов да плати по-висока цена от пазарната е много голям.

Ето пример за това как нашата мрежа от контакти в Топ Парцели може да ви бъде от полза. Преди време работихме с клиент, който искаше да продаде парцел в покрайнините на града. След няколко месеца безуспешни опити за намиране на купувач се обърна към нас. Оказа се, че един от нашите партньори търси парцел за изграждане на нова складова база в подобен район. Успяхме да сключим сделка за рекордна цена, без да се налага да търсим купувачи чрез обяви. 

Професионализъм и етика: Вашата гаранция за честна и прозрачна сделка

Агентите са експерти в пазара на недвижими имоти, но и се придържат към строги етични норми, за да ви осигурят спокойствие и сигурност. Следват строго следните принципи:

 • Честност и прозрачност: Предоставят цялата необходима информация за вашия парцел, пазарната ситуация и потенциалните купувачи.
 • Лоялност към клиента: Интересите на клиентите са основен приоритет. 
 • Защита на личните данни: Грижат се за конфиденциалността на вашата лична информация.

Търсите ли надежден и експертен партньор, който да ви помогне да продадете вашия парцел? Топ Парцели е вашият агент на недвижими имоти, който ще осигури максимална цена за вашия парцел, използвайки професионални маркетингови стратегии и отлично представяне на имота. Ще ви помогнем да продадете вашия парцел бързо, изгодно и безпроблемно! Свържете се нас.

Често задавани въпроси

Какви са предимствата на работата с агент на недвижими имоти при продажба на парцел?

Агентът на недвижими имоти ще ви помогне да определите справедлива цена за вашия парцел, ще ви запознае с пазарните тенденции и ще ви предложи най-ефективните стратегии за продажба.

Как да избера агент на недвижими имоти?

Потърсете агенти с опит в продажбата на парцели. Сравнете офертите на няколко агента и проверете тяхната репутация.

Какво мога да очаквам от агента на недвижими имоти?

Агентът ще ви предостави безплатна консултация, за да обсъдите вашите цели и нужди и ще създаде професионален маркетингов план за вашия парцел. Организира огледи с потенциални купувачи. Съдейства за подготовката на необходимите документи за сделката.

Колко струва работата с агент на недвижими имоти?

Комисионната за агента е процент от продажната цена на вашия парцел.Стандартната комисионна е между 2% и 3% от продажната цена. Някои агенти предлагат и фиксирани такси. Важно е да обсъдите комисионната с агента преди да подпишете договор.

Какво да правя, след като подпиша договор с агент на недвижими имоти?

Сътрудничете си с вашия агент. Предоставете му цялата необходима информация за вашия парцел. Бъдете отворени за неговите предложения и съвети. Поддържайте редовна комуникация.

Какви са рисковете от работата с непрофесионален агент на недвижими имоти?

Работата с непрофесионален агент на недвижими имоти може да крие редица рискове, като загуба на време, ниска цена на парцела и правни проблеми.

Оценка на Статията:

5.0
(4 Отзива)
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)

Отзиви за статията

Николай Тодоров

Исках да продам парцел, но нямах време да се занимавам с всички задачи, свързани с продажбата. Обърнах се към Топ Парцели и те поеха всичко от мен. Те се погрижиха за рекламата, за огледите, за преговорите с купувачите и за подготовката на документите за сделката. Бях много доволен от тяхната работа и от това, че ми спестиха много време и нерви.

24 юни 2024

Диана Свиленова

Обърнах се към Топ Парцели за безплатна консултация за продажба на наследствен парцел. Бях много впечатлена от техните знания и опит. Те ми помогнаха да разбера какви са възможностите ми и да взема най-доброто решение за парцела. В крайна сметка реших да го продам и Топ Парцели ми помогнаха да го направя бързо и лесно. Благодаря им за търпението и за това, че отговориха на всички мои въпроси.

02 юни 2024

Павел Господинов

Имах парцел в индустриална зона, който исках да продам, но не бях сигурен как да го направя. Свързах се с Топ Парцели и те ми предложиха перфектното решение. Проучиха пазара и ми предложиха няколко стратегии за продажба. Направиха видео презентиране на имота и го предложиха на инвеститори. В крайна сметка успяхме да продадем парцела на инвестиционна компания на много добра цена. Благодаря на Топ Парцели за експертната им помощ и затова, че ми спестиха много време и усилия.

24 май 2024

Мария Гергова

Исках да продам парцел в София. Обърнах се към Топ Парцели и останах много доволна от тяхната професионална помощ. Те ми помогнаха да определя справедлива цена за парцела си, да го рекламирам ефективно и да преговарям с потенциални купувачи. Благодарение на тях успях да продам парцела си за рекордна цена в рамките на няколко месеца.

08 май 2024

Напиши отзив за Предимствата на работата с агент на недвижими имоти при продажбата на парцел

 • ( от 1 до 5 )
 • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
 • Парцел с. Мусачево 38859 m2 #267 - TopParceli.BG
  Парцел с. Мусачево 38859 m2 #267 - TopParceli.BG
  с. Мусачево    /   3 497 300 без ДДС
  38 859 м2     /     50 500 м2 РЗП
  Виж Повече
  Парцел с. Равно поле 9065 m2 #266 Как мога да сравня цената на моя парцел с други парцели в района? - TopParceli.BG
  Парцел с. Равно поле 9065 m2 #266 Какво мога да очаквам от агента на недвижими имоти? - TopParceli.BG
  с. Равно поле    /   2 500 000 без ДДС
  9 065 м2     /     8 000 м2 РЗП
  Виж Повече
  Парцел кв. Банкя 238339 m2 #260 - TopParceli.BG
  Парцел кв. Банкя 238339 m2 #260 - TopParceli.BG
  гр. София, кв. Банкя    /   4 500 000 без ДДС
  238 339 м2     /     67 500 м2 РЗП
  Виж Повече
  Парцел кв. Симеоново 20000 m2 #253 - TopParceli.BG
  Парцел кв. Симеоново 20000 m2 #253 - TopParceli.BG
  гр. София, кв. Симеоново    /   3 200 000 без ДДС
  20 000 м2     /     8 904 м2 РЗП
  Виж Повече
  Парцел гр. Долна Баня 3822 m2 #264 - TopParceli.BG
  Парцел гр. Долна Баня 3822 m2 #264 - TopParceli.BG
  гр. Долна Баня    /   250 000 без ДДС
  3 822 м2     /     5 733 м2 РЗП
  Виж Повече
  Парцел с. Мало Бучино 7440 m2 #263 - TopParceli.BG
  Парцел с. Мало Бучино 7440 m2 #263 - TopParceli.BG
  с. Мало Бучино    /   380 000 без ДДС
  7 440 м2     /     5 000 м2 РЗП
  Виж Повече

  Свържи се
  с нашия екип

  Стоян Зидаров

  Стоян Зидаров

  Собственик и консултант на TopParceli.BG
  Иван Стоянов

  Иван Стоянов

  Собственик и консултант на TopParceli.BG
   - 
  Bulgarian
   - 
  bg
  Chinese (Simplified)
   - 
  zh-CN
  English
   - 
  en
  German
   - 
  de
  Russian
   - 
  ru